Hallgassa meg, hogy milyen volt a hangzása az öseink nyelvének 6000 évvel ezelött
2015. szeptember 02. írta: hirmozaik

Hallgassa meg, hogy milyen volt a hangzása az öseink nyelvének 6000 évvel ezelött

Lehetséges az, hogy az öseink nyelve ilyennek hangzott a távoli multban?

Az indo-europai nyelvek a vilag legnagyobb ismert nyelv csaladja. Ebbe a hihetetlen listaba bele tartozik a legtobb Europai es Dél-Ázsiai nyelv is. A vilag nepessegenk 45%-a, azaz mintegy 3,2 milliard ember körülbelöl 150 különbözö nyelven beszél.

De ezeknek a nyelveknek vajon hol van a közös származási forrása?

Az elsö feltételezésekkel, hogy mindezen nyelvek egy közös nyelvböl származnak, a 18. század végén állt elö egy brit tudós, Sr. William Jones. Az ö elképzelése szerint a négy legrégebben ismert fö nyelvek között (Szankszrit, Latin, Görög és Perzsa) hasonlóságok fedezhetöek fel.

Franz Bopp német nyelvész és bölcsész is egyetért ezzel a feltételezéssel, miután Ö maga is összevetette ezeket a nyelveket egymással és sikerült megtalálnia a nyelvek között tobb olyan szot is, melyeknek az etimologiaja azonos, mindösszesen csak hangzasilag, kiejtesileg vannak kulonbsegek a szavak kozott.

És ugy véli, hogy eredetileg, több ezer évvel ezelött "ezt" a közös nyelvet beszélték a proto-indoeuropaiak.:

 

 

Byrd az indo-europai nyelvek egy szakertöje, aki a vizsgalatait a nyelvek fonologiajara helyezte.

Rögzitette egy felvételen a 6000 eves nyelvet es egy osi meset az ugynevezett "Juh es Lovak" mesejet mondja el ezen az ösi nyelven. A felvételnek van egy másik valtozata is, amit ugyneveznek, hogy "A kiraly es az Isten" (proto-indo-europai nyelven).

Barki, aki szeretne tudni, hogy mit is jelent a fentebbi felvetel, olvassa el az alabbi mondatokat:

A juhnak, akinek nem volt gyapjúja mondta a lovaknak, hogy egyikük húzza a nehéz kocsit, mig egyik kezében egy nagy terhelést volt, és egy férfit vitt gyorsan. A juh mondta, a lovaknak: "A szívem fáj, látva, hogy a férfi vezeti a lovakat." A lovak mondták: "Figyelj, juh, szívünk fáj nekünk, amikor azt látjuk mindezt: egy férfi, a mester, aki a juhok gyapjujabol egy meleg ruhát keszit magának. És a juhok gyapjú nélkul maradnak. "Miután ezt meghallotta, a juh elmenekült a síkságrol.

Forrás: http://www.theeventchronicle.com/science/listen-to-what-our-ancestors-language-sounded-like-6000-years-ago/

süti beállítások módosítása