Az orosz média már arról beszél, hogy mi lesz Szeptemberben, mig az amerikai media furcsán hallgat minderröl
2015. augusztus 20. írta: hirmozaik

Az orosz média már arról beszél, hogy mi lesz Szeptemberben, mig az amerikai media furcsán hallgat minderröl

(Az amerikai álom vége) Az orosz média vajon miért beszél többet a szeptemberben várható eseményekröl ugyanabban az idöszakban, mint az amerikai hir mediak?

Lehetséges, hogy a témával kapcsolatban az orosz riportereknek nagyobb szabadságot biztositanak, mint a jelentösebb társasági konglomentáriumok Amerikában az ottani riportereknek?

Természetesen az orosz média messze nem tökéletes, de az amerikai propagandához hasonlóan, ök is terjesztik a saját propagandájukat. Be kell vallanom, hogy az orosz hirforrások hajlandóak olyan témaköröket is megvitatni, amikhez a mainstram media amerikaban hozza sem mer nyulni. Mint például azon kritikus események, amelyek idén szeptemberben fognak bekovetkezni.

Annak ellenére, hogy ezen dolgokrol az alternativ mediak mar beszamoltak, az amerika mainstream media meg mindig nem hajlando foglalkozni ezekkel a tortenelmi fontossagu esemenyekkel, melyek a kovetkezo honapban, szeptemberben esedekesek.

Elöször is, a legfontosabb dolog, amiit hatassal lehet a globalis kormanyzasra az az, hogy az Egyesult Nemzetek alma hamarosan valora valik, melynek kapcsan Szeptember 25 es 27 kozott lesz a legjelentosebb tanacskozas.

Ezen univerzalis Agenda megindulasa, annyira fontos esemeny, hogy meg a Pápa is el látogat rá New York városába. Ezt az uj tervezetett ugy emlegetik, mint a 2030-as Agenda.

Ez a legjelentosebb lepesek egyike a vilagkormany megalakulasara a tortenelemben és a mainstream media az Egyesult Allamokban gyakorlatilag semmit sem mond errol.

Másodjára, mi már tudjuk, hogy ezen tervezet legfobb lokese az lesz, hogy iden Szeptemberben letrehozzak a Palesztin Allamot. Ez mar szeles korben ismeretes a nemzetkozi mediaban, hogy Franciaorszag szeptemberben tervez benyujtani a Biztonsagi Tanacs ele egy tervezetett, mely formalisan elismeri a Palesztin Allamot a történelem során most eloszor. A kozep-Kelet modern tortenelmeben ez a legkritikusabb pillanat és a mainstream media az Egyesult Allamokban szoszerint hallgat minderrol.

 Most szeptemberben lesz vége a Szemita évnek és most lesz a negyedik vérhold is és befejezödnek a Jade Helm feladatok is.Ráadásul az interneten aggályoskodó spekulációk keringenek a legjelentösebb készletek piaci összeomlásáról, pusztitó katasztrófákról, melyek mind-mind furcsán egy irányba mutatnak, szeptember 23-ara.

Illetve gondolok még azon cikkekre és videókra is, melyek ugy terjednek az interneten, mint valami virus fertozes és ennek ellenére a main stream media az USA-ban még is hallgat minderröl.

Szerencsére a nemzetközi hirekben hajlandóak cikkezni a történésekröl az orosz sajtóban.

Amikor elöször szembe találkoztam a Szputnyik hireivel nem egészen voltam biztos benne, hogy mindezt mire is véljem. Elöször azt feltételeztem, hogy ezek a cikkek random bloggerektol szarmaznak, akik a weboldaluknak egy eléggé rossz nevet valasztottak. De rajottem, hogy ezt az oldalt tulajdonkeppen az orosz kormanyzat tartja fent es mukodteti. A kovetkezo par mondat a Wikipediarol szarmazik:

A Szputnyik egy nemzetkozi hirszolgalat, amely 2014 Nvember 10-én kezdte meg a mukodeset Rossiya Segodnya, ez egy ugynokség, mely teljes egeszeben az orosz kormany tulajdonaban van es iranyitasa alatt all és amely egy 2013-as december 9-ikei elnoki rendelet altal jott letre. A Szputnyik a RIA Novosti hirugynokseg  és az Oroszország Hangja jogutodjakent jott letre es atvette a helyet teljes egeszeben a nemzetkozi hirszinpadon.

Be kell vallanom, hogy a Szputnyik hirei hajlandoak megvitatni olyan temakoroket is, amelyhez az amerikai hirugynoksegek hozza se mernek nyulni, mert az orosz hirugynokseg nem annyira vallalat centrikus es vallalat fuggo, mint az amerikai tarsai. Például itt egy ujabb cikk, ami az összel várható pénzügyi összeomlásról ir:

A piaci trend kutató intézet alapitó atyja elöre megjósolta a 2008-as pánikot és hiszi, hogy hamarosan tanui leszunk egy akkora penzugyi osszeomlasnak, ami egy "gazdasagi földrengés sorozatot" indit el az egész világban.

"Pánik lesz az utcákon a Wall Streettöl a kinai Shanghai-ig, Angliától Brazilliáig. Celente mondta a King World News-ban, hogy azt fogjuk latni, hogy az egyik piac utan osszeomlik egy masik, majd harmadik, negyedik..."

Larry Edelson pénzügyi elemzö aggódását fejezte ki és nagyjából pontosan meghatározta azt a napot, amikor a katasztrofa a kezdetet veszi majd, amit O csak ugy nevez, hogy "hullámvasutazás a poklon keresztül".

Ö mondta, hogy "2015. október 7-e lesz az elsö olyan gazdasági szuper ciklus vége, 1929 óta, ahol a globális pénzügyi krizis jelei megmutatkoznak majd."

"Ezt megfogják érezni Európában, Japánban, az Egyesült Államokban, és közel 1 millió ember fog keresztul hullámvasutazni a poklon az elkövetkezö 5 évben. Ez olyan hullámvasutazás lesz, amilyet a világ még sosem látott mindezidáig."

Az RT News egy ujjabb cikkében hajlandó volt irni a Bibliai Szemita év közeledö végéröl, ami most szeptemberben esedékes.

"Azon szakértök, akik kinyitották az ök megporosodott Bibliájukat, utalásokat véltek felfedezni benne, az elkövetkezendö idöszakokra.

A bibliai mezögazdasági ciklus 7 éve - ez le van irva a Torában - éppen idén 2015. szeptember 15-én esedékes. Ez egy valóságos évezredes esemény, melyet vérholdnak hivnak (4 folyamatos Hold-fogyatkozás egymás után), melyek egybe esnek a zsidö vallási ünnepekkel. Azok akik követik az ilyen eseményeket, azok nagy általánosságban tudhatják mindezt.

2008-ban például a világ elszenvedte az utobbi evtizedek legsulyosabb pénzügyi krizisét, mig 2001 szeptemberében az USA megtapasztalta a legszörnyübb terortámadást a saját területén belül, ami szintén tömeges eladási hullámot idézet elö a Wall Street-i tözsdén, amikor szeptember 17-én ujra nyitott.

Bármi is lesz most szeptemberben az amerikaik "tuzijatekra" keszulnek. De, ha végsö soron nem is történne semmi, mindez bizonyára fellenditené a gazdasági teljesitmenyet amerikának."

Nem régiben Pravda mondta el a véleményét 2015 szeptemberével kapcsolatban:

"A 2001-es szociális konfliktus és pénzügyi csapás után egy negativ kaszkád tendencia hullám indult meg a piacokon, mely eröteljesen hatással volt a rákövetkezö évekre is, ide értve az iraki és az afganisztáni háborukat is.

Ujabb 7 év telt el és elhozta nekünk 2008 szeptember 29-ét. Ezen a borzalmas napon a DOW közel 777 bázis ponttal esett, ez volt a legnagyobb veszteség, ami valaha megesett. És kb. 1,2 trillió dollár tünt el a piacokról.

Szinte pontosan 7 évvel azután, hogy a repülögépek a Világkereskedelni Központba csapódtak. De látszólag nem csak egy ember vette észre ezt a mintát a tözsdéken, annak ellenére, hogy a pénzügyi világ mélyen hallgat erröl az informácioról."

Vajon az Egyesült Államokban a mainstream media miért nem beszél ezekröl a dolgokról?

Bizonyoks történések és események vajon miért fontosabbak ennél?

Ime nehany focim a most hetfoi lapokból:

"Exkluziv: Jon Stewart lesz a WWE SummerSlam házigazdája"

"Sharon Stone meztelen fényképei vitát váltottak ki"

"Florence Henderson csatlakozott utoljára a "Táncolj a Sztárokkal" hajókázás eseményre"

"McMansions visszatért - és nagyobb, mint valaha"

Ez csak néhány föcim volt a hétföi hirek közül, melyek az amerikai media szerint életbevágóan fontosak. Ilyen föcimek mellett, nem is csoda, hogy az amerikai hirmedianak nincsen ideje sztorizgatni azokrol a világrengetö esemenyekrol, amelyek most szeptemberben várhatóak.

Forrás: http://www.theeventchronicle.com

 

süti beállítások módosítása