The Forth Kind Film
2015. augusztus 11. írta: hirmozaik

The Forth Kind Film

 

Ma reggel egy furcsa dolog történt velem, tegnap este lefekvés elött a youtube-on néztem a Hihetetlen c. magazinnak a videós beszélgetését a világvége közeledik 1-2 vagy ilyesmi cimmel, aztan alvas elott leallitotttam a videot, nem kapcsoltam le a gepet, csak eldoltem aludni es ma reggel fél nyolckor arra ebredtem fel, hogy megy egy film a laptopomon, ra adasul teljes kepernyos modban.

Ki inditotta el a lejatszast?

Ki rakta ki teljes kepernyos modra a filmet a laptopomon?

Valaki behekkelte magat a friss Windows10-es rendszerembe es tavoli iranyitassal csak ugy poenbol elinditotta a filmet?

Vegul is vegig neztem es utana vissza ugrottam az elozo oldalra es elkezdtem nézegetni, hogy milyen videok vannak a lejatszasi listan? Es oszinten megmondom, hogy ez a film a Forth Kind, azaz Negyedik tipusu talalkozasok nem volt a listan.

Akkor hogyan?

Hogyan került elo ez a film a gepemen es hogyan indult el mikozben hozza se nyultam a gephez, mert aludtam az agyamban?

Volt a fimben valami furcsa. Ugy ertem, hogy korabban is lattam ossze eskuves gyanus dokumentumfilmeket a youtube-on es ahogy neztem a filmet, eszembe jutott nehany otlet. Par mozaik darab a fejemben hirtelen a helyere ugrott.

A filmrol egy gyors osszefoglalo az lfg.hu-ról:

A sztori lényege röviden az, hogy 2000-ben Alaszkában – Nome városában – mindenféle emberrablással végzõdõ ufó jelenségek voltak. Egy helyi pszichiáternõ (vagy pszichológus? a tengerentúlon mintha összemosódna a két szakma) kezeli az elraboltakat, akik mind különös alvászavarokról számolnak be, és arról, hogy mielõtt a találkozás megtörténik, mindig egy baglyot látnak, ami figyeli õket meredten és hosszan, és hogy ez már gyerekkorukban is megtörtént velük.
(Most abba ne menjünk bele, hogy az idegenek miért a hóbagoly fejét tartják a legmegfelelõbb álcának.)
Az elrablás után – amiben nagy csalódásomra anális beültetés nem, csak valamilyen “vállbillogozás” történt -, az emberek – mily meglepõ – nem emlékeztek semmire, csak valami rossz közérzet maradt utánuk és gyanú. Nosza, elmentek hát a fõhõsnõ agyturkászhoz, és mint az ilyen filmekben mindig, menetrend szerint, kötelezõ, állandó és kikerülhetetlen jelleggel lenni szokott, itt is az ún. regressziós hipnózissal bányásszák ki az emlékeket. Úgy látszik az agyformatálást végzõ szürke is a Bill Gates mûvek szoftverével dolgozott, mert a doki egy 10 másodperces visszafelé számolással simán elõhozta az átélt mókázásokat. Ezek után a kliensek öngyilkosok lettek a traumától, de elõtte kinyírták a saját családjukat is, nehogy velük is ez történjen.
Nem mesélem el az egész, amúgy nagyon gyenge cselekményt. (ufó jön/sikítás/gyereket visz/sikítás/idegösszeroppanás/balladai homály/vége)
Néhány lopott elem felfedezhetõ benne a “Megszólít az éjszaka” (Richard Gere) c. filmbõl is mikor a “molyember” vissza-visszatérõ alakja – pontosabban testének körvonalai – jelentették a “hû mostan nagyon misztikusak vagyunk ám és tátsátok a szátokat” feszültség fenntartását.
 
Nos, itt pontosan ugyanezt játsszák el, csak egy bagoly közelrõl, nagytotálba vett, kitágult, fekete szembogarával. Aminek nem tudom, mi értelme van azon kívül, hogy fóbiát alakítson ki ettõl az amúgy igen ritka és nemes állattól. Hacsak az nem, hogy Amerika konzervatív fegyver mániákusai állig felfegyverkezve járják az USA erdeit álcázott szürkékre vadászva.
Ez a film idegesítõ, mert nincs tetõpontja. A Jelekben legalább – igaz fokozatosan adagolva -, de a végén szemtõl szembe és teljes valójában megjelent a fõ gonosz, és leütötték a feldobott labdákat. A nézõ láthatta az idegent, nemcsak elmosódó foltokat, nagytotálba vett felismerhetetlen textúrákat és azonosíthatatlan mozgást érzékelhetett. Ott legalább kitették a “corpus delicti-t” a placcra, hogy a nézõ befejezettség érzése meglegyen. Itt nem. Itt folytatva a Lost, a Heroes címû sorozatok nemes hagyományait, nincs soha lezárása semminek. Nem lehet olyan érzésed, hogy végre az utolsó lepel is lehullt, ami alatt már nem találunk semmit, hogy igen, ezek idegenek voltak, akik elraboltak x embert és mindenféléket mûveltek velük. Viszont az nagyon fontos volt, hogy a lezárásban a színész kilépve a szerepbõl egy rövid szövegben kommentálja az eseményt, hogy ha akarjuk hisszük, ha akarjuk nem. Végül a szokásos epilógus szövegek, hogy x meg y “létezõ” személlyel mi történt, miért nem akart a filmben szerepelni és hasonlók.
Egyébként angol nyelvû oldalakon már foglalkoztak a filmmel, kezdve azzal, hogy Nome-ban 2000-ben senki nem hallott eltûnésekrõl, és hogy az ún. “valóságos” személyek valóságosak-e.
 
A legfájdalmasabb és leggagyibb momentum, az “eredeti” felvételek. Nekem ne mondja senki, hogy 10 évvel ezelõtt nem lehetett olyan korszerû kamerát kapni, aminek a visszaadott képminõsége felette áll a régi agyonmásolt kazetták és a szalagos videomagnók által adott képpel. 10 éve már nagyon is profi kézi kamerákat gyártottak mezei felhasználók számára is. Azt még megértem, hogy a rendõr járõr kocsi fedélzeti kamerája olyan amilyen. (Bár elvileg ennek is jó minõségûnek kellene lennie, pl. egy rendszám azonosításhoz.) De hogy az alanyok pszichológiai profiljának elemzésére használt felvételek is olyanok mintha a legviccesebb Home-videók versenyébe küldenék õket, az már hiteltelen kicsinykét. A Blair Witch-ben egynek jó volt, de másodjára is elsütni…
 
Összességében egyszer nézhetõ film, a gumicsont kedvelõinek. 
http://lfg.hu/16240/ismerteto/negyedik-tipusu-talalkozas-filmkritika
Szóval az a lenyeg, hogy ezek az idegen lenyek a filmben - elvileg a konteos drakonidakrol van szó a filmben - akik embereket rabolnak egy varosbol ujra es ujra es neha vegleg elviszik oket, es kitorlik az emlekeiket, es egy bagoly kepevel helyettesitik az emlekeket, aki egesz ejjel hosszan bamulja oket... maguk ezek a baglyok... maga a hasonlat?!
Mi az illuminatusok egyik fo szimboluma?
A bagoly!
Csak igy lenyegeben elgondolkoztam a dolgokon, hogy itt van ez a film, es egyre tobbet hallani mindenfele az interneten az illuminatus fele ossze eskuves elmeletekrol.
Es csak igy gondolkoztam es valami belso hang azt sugta nekem - valami melankolikus dallam, egyfajta rezges/frekvencia nyelv, amit neha erzekelek onmagamban, ha elegge sikerul befele figyelnem magamba es meghallanom es rahangolodnom erre a dallamra es mintegy belso lelek zenet hallgatva elemezni a dolgokat, a lelki szemeim elott kirajzolodnak esemenyek, tortenesek, dolgok es ennek kapcsan az rajzolodott ki bennem - hogy mi van, ha azok az illuminatus csaladok, akik elvileg iranyitjak a foldon zajlo esemenyeket, szalakat, torteneseket, azokat mind-mind elraboltak ezek a drakonida idegenek es valamilyen fajta belso mentalis programot es egyeb mesterseges csipeket ultettek belejuk, hogy tavolrol iranyithassak ezen emberek erzelmi allapotat oly modon, hogy olyan jellegu gondolataik es meglatasaik szulessenek, ami szamukra megfelelo.
Szoval mi van akkor, ha ezek az emberek nem is tudnak arrol, hogy egy fajta mentalis ufo iranyitas alatt allnak?!
Lenyegeben babok, sakk-figurak egy hatalmas jatszmaban, amit az onzo ufok iranyitanak valahonnan.
Szerintem maga az Illuminati oly modon ahogy hirdetik nem letezik, ez csak egy gyonyoru szep kitalacio, egy fedo sztori, amivel a lakossagot hulyitik, amivel a lakossagot, valakik, valamiert probaljak egymas ellen forditani.
Az Illuminati fedo-sztori egyfajta metafora, amivel takargatjak a valosagot, a szemunk elol.
Mindegy, a masik erdekes osszefugges egy video, amit az ujvilagtudat.blogspot.co.uk oldalon lattam, ahol lenyegeben gyerekek meglatnak valami lenyt egy sotet hazban, kameraval es zseblampaval a kezukben, lefilmezik es elszaladnak ijedtukben.
Hogy valosagos vagy sem a felvetel az kerdeses, mindenesetre egy furcsasagot megemlitenek, az ebben a filmben abrazolt leny/bagoly arca es szeme igencsak hasonlatos ahhoz a lenyhez.
Szerintem. Ime egy kep a filmbol es a video az ujvilagtudat oldalarol.
https://yourpopcorner.files.wordpress.com/2014/03/thefourthkind_feature.jpg
https://youtu.be/Bf8lro253-A

süti beállítások módosítása